Australië 2006-2007

test

Op 1 januari 2006 ben ik gestopt met werken. We wilden graag nog eens naar Australië en daar hadden we nu alle tijd voor. Na een gedegen voorbereiding zijn we van 16 oktober 2006 tot 17 januari 2007 door Australië getrokken. Vanuit Amsterdam zijn we in een keer via Frankfurt, Singapore en Brisbane naar Darwin gevlogen. Achtendertig uur nadat we de voordeur hadden afgesloten arriveerden we in ons hotel in Darwin. Na twee dagen bijkomen en acclimatiseren zijn we daarvandaan met een camper vertrokken naar Perth. De door ons bestelde 4WD camper was er niet maar we konden vertrekken met een andere camper en men zou de 4WD later brengen in Kununurra. In Perth hebben we de 4WD camper omgeruild voor een comfortabeler exemplaar waarna we naar Sydney zijn gereden. We hebben een fantastische tijd gehad en zijn overrompeld door het natuurschoon en de vriendelijke Aussies. We hebben maar 3x een lang traject van ca. 600 km gereden op 1 dag. Eén dag door de Great Sandy Dessert (WA) en 2 dagen door de Nullarbor Plains van WA naar SA. Verder lieten wij ons leiden door de omgeving. Op sommige plekken dachten we langer te blijven maar gingen we na 1 dag weg omdat er weinig te zien/beleven was. Ergens anders dachten we maar 1 dag te blijven maar was het er zo leuk dat we langer bleven staan.

Hoogtepunten waren de overnachtingen in de diverse nationale parken, waar we (bijna) alleen stonden midden in de natuur en ver van de bewoonde wereld. Maar ook in de grote steden Perth, Adelaide, Melbourne en Sydney hebben we ons prima vermaakt.
Ik fotografeerde in die tijd met een digitale Canon Ixus 55 en een analoge Eos-300. Ik gebruikte alleen de “automaat” en de kwaliteit is niet erg goed, dus heb ik betrekkelijk weinig foto’s geplaatst.